Pracownia Gospodarstwa Domowego

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Podopieczni podczas zajęć utrwalają i rozwijają dotychczasową wiedzę z zakresu życia codziennego. Mają one na celu przygotowanie uczestników do jak największej samodzielności w prywatnym życiu, kształtowanie gospodarności, oszczędności oraz propagowanie zdrowego stylu życia. Największy nacisk położony jest na rozwój i trenowanie samoobsługi i czynności życia codziennego.

Podopieczni przygotowują posiłki według przepisów, uczą się korzystać ze sprzętów gospodarstwa domowego. Biorą udział w grzybobraniu, przygotowują weki i przetwory, współpracują przy wypieku ciast i ciasteczek. Uczą się nakrywać do stołu oraz zasad poprawnego zachowania podczas posiłku.

Poprzez samodzielne wykonanie pracy zakończone pozytywnym efektem rozwijają poczucie własnej wartości i pozytywne samopoczucie. Wyrabiają nawyk zakładania odzieży ochronnej a także czystości i schludności odzieży własnej, nawyku mycia rąk, utrzymywania higieny ciała i dbania o porządek w miejscu pracy.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Trening kulinarny, przygotowanie posiłku.

    Trening kulinarny, przygotowanie posiłku.

  • Powiększ zdjęcie Trening kulinarny, przygotowanie posiłku.

    Trening kulinarny, przygotowanie posiłku.

  • Powiększ zdjęcie Naleśniki przygotowane w ramach treningu kulinarnego.

    Naleśniki przygotowane w ramach treningu kulinarnego.

  • Powiększ zdjęcie Słodkości przygotowane z okazji

    Słodkości przygotowane z okazji "tłustego czwartku"

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2018-06-11
Data publikacji:2018-06-11
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:928